Surowe kruszone ziarna kakao Bio Purella Superfoods to doskonała propozycja na urozmaicenie codziennej diety. Kruszone ziarna surowego kakao bio stanowią świetną alternatywę dla każdego miłośnika czekoladowych przekąsek. Mocno czekoladowe ziarna świetnie komponują się z filiżanką kawy czy herbaty. Można je zmieszać z orzechami i suszonymi owocami i wykorzystać jako dodatek do musli. Sprawdzą się także jako dodatek do wypieków, jogurtu czy lodów.
Pokruszone ziarna surowego kakao Purella to produkt odpowiedni dla wegan, naturalnie bezglutenowy. Nie zawiera dodatku cukru, a jedynie naturalnie występujące cukry.
Kakao to nasiona z owoców kakaowca właściwego (Theobroma cacao) – drzewa pochodzącego z Ameryki Środkowej i Południowej. Nasiona kakaowca były wartościowym i cenionym pokarmem ze względu na zawartość białek i tłuszczy. Oryginalny, aromatyczny smak chrupiących, mocno kakaowych pokruszonych ziaren kakaowca znany jest od tysiącleci. Już Majowie i Aztekowie pili napój kakaowy. W Europie kakao pojawiło się XVI wieku.
Surowe kakao w ziarnach Bio marki Purella to wysuszone, sfermentowane, oczyszczone z łupiny, uprażone i rozgniecione ziarna kakaowca właściwego. Są naturalnym źródłem błonnika pokarmowego, magnezu i ryboflawiny (witaminy B2). Cechują się niską zawartością cukrów.
Magnez i ryboflawina pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Magnez pomaga również w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni.
Dla uzyskania korzystnego efektu wynikającego z deklarowanego działania spożywaj 3 g produktu dziennie. Opakowanie 21 g starcza na 7 sugerowanych porcji.
Urozmaicenie codziennej diety.
Kruszone ziarna surowego kakao bio 100%.
100 g produktu zawiera:
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
21 g
FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa