Sok otrzymywany jest wczesną wiosną z pni drzew brzozy i zbierany jest w okresie od pojawienia się pierwszych pączków na drzewie do czasu rozwinięcia się liści. Charakteryzuje się jasno słomkowym kolorem i neutralnym, delikatnym smakiem. Sok z brzozy stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety i może być spożywany przez osoby w każdym wieku, również dzieci, bez ograniczeń ilościowych. Warto go pić zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym i w okresie przesilenia wiosennego. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Sok z pnia brzozy (Betula pendula; 99,85%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
100ml soku zawiera:
- wartość energetyczna (energia) 15,3 kJ / 3,6 kcal,
- tłuszcz – 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) 0g, węglowodany 0,9g, w tym cukry 0,7g, błonnik 0g, białko 0g, sól 0g.
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 3 dni.
Może wytrącić się naturalny osad.
Przed spożyciem wstrząsnąć.
3000ml.
Oleofarm Sp. z o.o,
ul. Mokronoska 8,
52-407 Warszawa.