Solgar® L-glutamina 500 mg to suplement diety w kapsułkach zawierający L-glutaminę w wolnej postaci. Może być stosowany jako uzupełnienie diety osób dorosłych, w tym w szczególności aktywnych fizycznie, uprawiających sporty siłowe oraz inne dyscypliny, które wymagają zaangażowania mięśni.
L-glutamina to organiczny związek chemiczny z grupy aminokwasów, wchodzący w skład wielu białek roślinnych i zwierzęcych. Jest powszechnym aminokwasem w ludzkim ciele – stanowi ponad 60% wszystkich aminokwasów występujących w mięśniach, w tym mięśniach szkieletowych.
Glutamina jest aminokwasem endogennym, który organizm potrafi samodzielnie syntetyzować, jednak w pewnych okolicznościach organizm może potrzebować więcej glutaminy, niż jest w stanie sam wytworzyć. Naturalnym źródłem L-glutaminy może być mięso wołowe, ale także jajka, tofu, ryż, kukurydza, czy mleko. Doskonałym sposobem na zapewnienie dodatkowej porcji glutaminy w diecie mogą być także kapsułki amerykańskiej marki Solgar®.
Zalecana dzienna porcja do spożycia to 1 kapsułka, a opakowanie 50 sztuk zapewni prawie dwa miesiące aminokwasowej suplementacji.
Uzupełnienie diety w L-glutaminę.
L-glutamina (w wolnej postaci), substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza; substancja wypełniająca: celuloza; substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych, (roślinne) kwasy tłuszczowe.
1 kapsułka zawiera:
Kobiety w okresie ciąży i laktacji oraz osoby zażywające leki lub chore przed zastosowaniem preparatu powinny poradzić się lekarza.
50 kapsułek
Wyprodukowano w USA.
Solgar, Inc.
500 Willow Tree Road
Leonia, NJ 07605, USA
MCO Health BV
Wormerweg 1
1311 XA Almere, Netherlands
Solgar Polska Sp. z o.o.
ul. Leszczyńskiego 40A
02-496 Warszawa