Swanson® Apple Cider Vinegar to suplement diety zawierający ocet jabłkowy. Cenny składnik aktywny w sproszkowanej formie został zamknięty w kapsułkach wykonanych z żelatyny. Zalecana dzienna porcja to 1,25 g proszku z octu jabłkowego.
Ocet jabłkowy jest odmianą octu wytwarzaną w procesie fermentacji octowej cydru przez fermentację octową cydru, czyli przefermentowanego sok z dojrzałych jabłek bez dodatku cukru. Fermentacja przebiega z udziałem bakterii należących do rodziny Acetobacter. Czysty ocet jabłkowy ma charakterystyczny złocisty kolor i jabłkowy zapach.
W preparacie marki Swanson zastosowano postać sproszkowaną octu jabłkowego, co pozwoli zamknąć składnik aktywny w otoczce żelatynowej, a tym samym ułatwić codzienną suplementację osobom dorosłym, dla których powstał produkt Apple Cider Vinegar. Opakowanie 180 kapsułek pozwoli na 3 miesiące stosowania.
Suplementacja diety w ocet jabłkowy w kapsułkach.
Ocet jabłkowy, otoczka kapsułki: żelatyna, substancja wypełniająca: mikrokrystaliczna celuloza, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
2 kapsułki zawierają:
Produkt Apple Cider Vinegar Swanson® nie jest zalecany do stosowania kobietom w ciąży i karmiącym piersią.
180 kapsułek