Swanson Triphala to ziołowy suplement diety w formie kapsułek będący mieszanką owoców trzech roślin: amli, behady i harady. Mieszanka Triphala znana jest przede wszystkim z ajurwedy, a jej składniki roślinne cenione są za swoje właściwości prozdrowotne.
Amalaki, czyli indyjski agres jest owocem rośliny o nazwie liściokwiat garbnikowy (Emblica officinalis). Amla jest indyjski drzewem, z którego zastosowanie znalazły zarówno korzeń, kora, liście, kwiaty, jak i owoce. Roślina ta w naturalny sposób może wspierać utrzymanie prawidłowego trawienia. Dodatkowo amla w naturalny sposób może przyczyniać się także do utrzymania prawidłowego działania układu odpornościowego.
Bibhitaki (Beheda) to owoc drzewa Terminalia bellirica. Hindusi wykorzystują olej z bibhitaki do przygotowywania codziennych posiłków.
Owoce Haritaki (Harada) rosną na drzewie o nazwie migdałecznik chebłuowiec (Terminalia chebula). Wykorzystywane są w formie mielonej. Roślina ta pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu glukozy we krwi. Wspiera również utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi, a także zachowanie zdrowia wątroby.
Kapsułki z mieszanką roślinną Triphala pozwalają na uzupełnienie codziennej diety w cenne składniki naturalnego pochodzenia.
Suplementacja diety w składniki aktywne roślinnego pochodzenia.
Emblica officinalis, Terminalia chebula, Terminalia bellerica, otoczka kapsułki: żelatyna, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
2 kapsułki zawierają:
4 kapsułki zawierają:
Stosowanie suplementu diety Triphala 500 mg marki Swanson nie jest zalecane kobietom w ciąży i karmiącym piersią.
62 g (Swanson Triphala 500 mg, 100 kapsułek)