Zakwasownia Zakwas z białej kapusty to niepasteryzowany, ekologiczny produkt przeznaczony do urozmaicania codziennej diety.
Zakwas powstał w wyniki procesu kiszenia warzyw z dodatkiem przypraw i jabłek w lekko osolonej wodzie. Naturalnie przebiegająca fermentacja zmienia smak, sprawiając, że staje się bardzo wyrazisty, bogaty, lekko kwaskowaty. Otrzymany z białej kapusty zakwas jest bardzo esencjonalny. Produkt powstał na bazie dużej ilości kapusty pochodzącej z upraw ekologicznych. Po ukiszeniu zakwas nie jest rozcieńczany ani słodzony.
Zakwas to produkt wegański i wegetariański. Zaleca się jego spożywanie w bezpośrednio (bez rozcieńczania) na czczo i po posiłkach.
Fermentowany zakwas z kapusty zamknięto w szklanej butelce ze szkła.
Zakwas do urozmaicania codziennej diety.
Spożywanie produkty należy skonsultować z lekarzem w przypadku zaostrzonych stanów zapalnych układu pokarmowego.
700 ml