Zakwasownia Zakwas z kapusty z kurkumą, imbirem i cytryną to ekologiczny produkt na bazie wody źródlanej i certyfikowanych składników roślinnych. Zakwas powstał w wyniki procesu kiszenia białej kapusty z dodatkiem przypraw takich jak liść laurowy i ziele angielskie w lekko osolonej wodzie. Formuła zawiera także dodatek kurkumy, imbiru i cytryny, który nadaje bardzo wyrazisty i bogaty smak.
Otrzymany z białej kapusty zakwas jest bardzo esencjonalny. Co ważne po ukiszeniu zakwas od Zakwasowni nie jest rozcieńczany ani słodzony, co pozwala zachować wszystkie walory smakowe. Formuła jest całkowicie wegańska, a jej spożywanie zalecane jest bez rozcieńczania na czczo lub po posiłkach, jako doskonałe urozmaicenie jadłospisu.
Uzupełnienie i urozmaicenie codziennej diety.
Woda źródlana, kapusta biała* 25%, kurkuma* 5%, imbir* 5%, cytryna* 5%, sól, liść laurowy*, ziele angielskie*.
100 g produktu zawiera:
*certyfikowany składnik ekologiczny
Nie spożywaj w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik Ekologicznego zakwasu z kapusty z kurkumą, imbirem i cytryną od Zakwasowni (może zawierać soję, gorczycę, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu).
700 ml
Zawiera naturalny osad - może gazować oraz wykazywać zwiększoną gęstość w zależności od pory roku i metody przechowywania.
Zakwasownia Bator Sp. j.
ul. Wenus 73B
80-299 Gdańsk