Spis treści
Opis produktu
Baton liofilizowany Jabłko Frupp to bezglutenowy batonik produkowany z polskich jabłek oraz zagęszczonych soków i ekstraktów owocowych. To słodka, owocowa przekąska odpowiednia dla osób, poszukujących klasycznych smaków.
Dlaczego warto wybrać baton z liofilizowanych owoców Frupp Jabłko?
- To owocowy, słodki baton bez dodatku cukru. Swój sodki smak zawdzięcza jedynie cukrom naturalnie występującym w składnikach.
- 1 baton (9 g) powstaje z 41 g świeżych owoców.
- Zawiera tylko 30 kcal i aż 28% błonnika pokarmowego.
- Jest produkowany bez dodatku tłuszczu, soli i konserwantów.
- Jest odpowiedni dla wegan i wegetarian.
- To idealna przekąska, po którą można sięgnąć o każdej porze dnia bez wyrzutów sumienia.
Jabłka używane do produkcji Frupp są suszone w procesie liofilizacji, w którym są najpierw zamrażane, a następnie poddawane działaniu niskiego ciśnienia, w celu usunięcia wody. Owoce nie są narażone na działanie wysokich temperatur, dzięki czemu zachowują większość wartości odżywczej i smaku. W efekcie baton ma intensywny smak jabłek, który rozpływa się w ustach.
Baton nie zawiera glutenu i jest idealnym wyborem dla osób z nietolerancją na ten składnik. To również doskonałe źródło błonnika.
Spróbuj bezglutenowego batona liofilizowanego z jabłka Frupp bez dodatku cukru i delektuj się słodkim, jabłkowym smakiem.
Zastosowanie
Urozmaicenie codziennej diety.
Sposób użycia
- Baton liofilizowany Frupp to gotowa do spożycia przekąska.
- Należy zjeść bezpośrednio po otwarciu opakowania.
Składniki
Frupp Baton liofilizowany Jabłko – skład
Jabłka (30%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
100 g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 1423 kJ/ 338 kcal;
- tłuszcz 0,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; węglowodany 69 g, w tym cukry 51 g; błonnik 28 g; białko 0,7 g; sól** 0,02 g.
*obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii
**zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Przeciwwskazania
- Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
- Produkt może zawierać alergen: dwutlenek siarki.
Ważne wskazówki
- Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
- Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zawartość netto
9 g
Dodatkowe informacje
- Produkty Frupp oznaczone są symbolem przekreślonego kłosa, który nadawany jest przez Europejski System Licencyjny. Program ten jest prowadzony przez Europejskie Zrzeszenie Stowarzyszeń Osób z Celiakią. Wyroby posiadające ten symbol, nie zawierają więcej niż 20 ppm glutenu (0,02%), co potwierdzają badania w akredytowanym laboratorium.
- Produkt bezglutenowy (PL-064-084).
- 1 baton to 1 sugerowana porcja.
Producent
Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Cechy produktu
Informacja o sprzedającym
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 782 22 22
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.























