Baton liofilizowany Jabłko Frupp to bezglutenowy batonik produkowany z polskich jabłek oraz zagęszczonych soków i ekstraktów owocowych. To słodka, owocowa przekąska odpowiednia dla osób, poszukujących klasycznych smaków.
Jabłka używane do produkcji Frupp są suszone w procesie liofilizacji, w którym są najpierw zamrażane, a następnie poddawane działaniu niskiego ciśnienia, w celu usunięcia wody. Owoce nie są narażone na działanie wysokich temperatur, dzięki czemu zachowują większość wartości odżywczej i smaku. W efekcie baton ma intensywny smak jabłek, który rozpływa się w ustach.
Baton nie zawiera glutenu i jest idealnym wyborem dla osób z nietolerancją na ten składnik. To również doskonałe źródło błonnika.
Spróbuj bezglutenowego batona liofilizowanego z jabłka Frupp bez dodatku cukru i delektuj się słodkim, jabłkowym smakiem.
Urozmaicenie codziennej diety.
Jabłka (30%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
100 g produktu zawiera:
*obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii
**zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
9 g
Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań