Baton Liofilizowany Frupp Malina to bezglutenowa przekąska bez dodatku cukru, po którą można sięgnąć bez wyrzutów sumienia o każdej porze dnia. Stanowi doskonałą propozycję dla każdego, kto poczuje ochotę na coś słodkiego. Doskonale zastąpi tradycyjne, wysokokaloryczne słodycze. To świetny wybór dla osób dbających o zdrowe nawyki żywieniowe.
Wykorzystane do produkcji batona maliny wysuszono z wykorzystaniem liofilizacji – procesu, w którym owoce są najpierw zamrażane, a następnie poddawane działaniu niskiego ciśnienia w celu usunięcia wody. Dzięki temu, że nie są narażone na działanie wysokich temperatur, zachowują większość wartości odżywczej i smaku. W efekcie baton ma intensywny smak, który rozpływa się w ustach.
Niezależnie od tego czy jesteś na wycieczce, w pracy czy na treningu, baton z liofilizowanych owoców Frupp jest praktycznym i sycącym rozwiązaniem. Dzięki swoim niewielkim rozmiarom łatwo zmieści się w torebce, plecaku czy kieszeni. Możesz mieć go zawsze pod ręką i sięgnąć w dowolnej chwili, aby cieszyć się wyśmienitym smakiem liofilizowanych malin.
Urozmaicenie codziennej diety.
Baton liofilizowany Frupp to gotowa do spożycia slodka przekąska, którą należy zjeść bezpośrednio po otwarciu opakowania.
Maliny (32%), zagęszczone soki i ektrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
100 g produktu zawiera:
*obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii
**zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
10 g
Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań