Spis treści
Opis produktu
Baton Liofilizowany Frupp Malina to bezglutenowa przekąska bez dodatku cukru, po którą można sięgnąć bez wyrzutów sumienia o każdej porze dnia. Stanowi doskonałą propozycję dla każdego, kto poczuje ochotę na coś słodkiego. Doskonale zastąpi tradycyjne, wysokokaloryczne słodycze. To świetny wybór dla osób dbających o zdrowe nawyki żywieniowe.
Dlaczego warto wybrać malinowy baton liofilizowany Frupp?
- To słodki, owocowy baton bez dodatku cukru. Swój sodki smak zawdzięcza jedynie cukrom naturalnie występującym w składnikach.
- 1 baton (10 g) powstaje z 43 g świeżych owoców.
- Zawiera zaledwie 30 kcal i aż 36% błonnika pokarmowego.
- Jest produkowany bez dodatku tłuszczu, soli i konserwantów.
- Jest odpowiedni dla wegan i wegetarian.
- Nie zawiera glutenu.
- To idealna przekąska, po którą można sięgnąć o każdej porze dnia bez wyrzutów sumienia.
Wykorzystane do produkcji batona maliny wysuszono z wykorzystaniem liofilizacji – procesu, w którym owoce są najpierw zamrażane, a następnie poddawane działaniu niskiego ciśnienia w celu usunięcia wody. Dzięki temu, że nie są narażone na działanie wysokich temperatur, zachowują większość wartości odżywczej i smaku. W efekcie baton ma intensywny smak, który rozpływa się w ustach.
Niezależnie od tego czy jesteś na wycieczce, w pracy czy na treningu, baton z liofilizowanych owoców Frupp jest praktycznym i sycącym rozwiązaniem. Dzięki swoim niewielkim rozmiarom łatwo zmieści się w torebce, plecaku czy kieszeni. Możesz mieć go zawsze pod ręką i sięgnąć w dowolnej chwili, aby cieszyć się wyśmienitym smakiem liofilizowanych malin.
Zastosowanie
Urozmaicenie codziennej diety.
Sposób użycia
Baton liofilizowany Frupp to gotowa do spożycia slodka przekąska, którą należy zjeść bezpośrednio po otwarciu opakowania.
Składniki
Frupp Baton liofilizowany Malina – skład
Maliny (32%), zagęszczone soki i ektrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
100 g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 1256 kJ/ 300 kcal;
- tłuszcz 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g; węglowodany 53 g, w tym cukry 39 g; błonnik 36 g; białko 3,2 g; sól** 0,02 g.
*obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii
**zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Przeciwwskazania
- Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
- Produkt może zawierać alergen: dwutlenek siarki.
Ważne wskazówki
- Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
- Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zawartość netto
10 g
Dodatkowe informacje
- Produkty Frupp oznaczone są symbolem przekreślonego kłosa, który nadawany jest przez Europejski System Licencyjny. Program ten jest prowadzony przez Europejskie Zrzeszenie Stowarzyszeń Osób z Celiakią. Wyroby posiadające ten symbol, nie zawierają więcej niż 20 ppm glutenu (0,02%), co potwierdzają badania w akredytowanym laboratorium.
- 1 baton to 1 sugerowana porcja.
Producent
Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Cechy produktu
Informacja o sprzedającym
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 782 22 22
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.























