Baton liofilizowany Frupp Truskawka to bezglutenowy batonik produkowany bez dodatku cukru. Stanowi smaczną i zdrową przekąskę oraz świetną alternatywę dla tradycyjnych, wysokokalorycznych słodyczy.
Wykorzystane do produkcji batona truskawki są suszone z wykorzystaniem liofilizacji – procesu, w którym owoce są najpierw zamrażane, a następnie poddawane działaniu niskiego ciśnienia w celu usunięcia wody. Nie są narażone na działanie wysokich temperatur, dzięki czemu zachowują większość wartości odżywczej i smaku. W efekcie baton ma intensywny smak, który rozpływa się w ustach.
Baton nie zawiera glutenu i jest idealnym wyborem dla osób z nietolerancją na ten składnik. To również wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
Spróbuj bezglutenowego, liofilizowanego batona bez dodatku cukru Frupp Truskawka i ciesz się słodkim, wybornym smakiem.
Urozmaicenie codziennej diety.
Truskawki (26%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
100 g produktu zawiera:
*obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii
**zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
100 g
Celiko S.A.
ul. Św. Antoniego 71
61-359 Poznań