Dr. Ohhira® Collagen+ to wyjątkowy suplement diety do picia o wysokiej zawartości kolagenu. Każda fiolka preparatu zawiera 7750 mg hydrolizowanego kolagenu pochodzenia morskiego i trójpeptydów kolagenu. Dodatkowo formuła została uzupełniona o sok z borówki półwysokiej, koenzym Q10, elastynę z ryb, kwas hialuronowy, wysoką porcję witaminy C i fermentowany ekstrakt roślinny OM-X® dla uzupełnienia codziennej diety osób dorosłych.
Napój kolagenowy Dr. Ohhira® Collagen+ to doskonały sposób na uzupełnienie diety kolagenem o niskiej masie cząsteczkowej, charakteryzującym się wysoką wchłanialnością. Źródłem kolagenu w produkcie jest ryba – karmazyn występująca głównie w wodach Atlantyku o charakterystycznym czerwonym lub jaskrawopomarańczowym kolorze. Kolagen to niezwykle ważny polimer naturalny. Jest głównym składnikiem macierzy pozakomórkowej większości tkanek zwierzęcych, ale głównie tkanki łącznej.
Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry, kości i chrząstki. Każda ampułka miękka Collagen+ Dr. Ohhira® zawiera 250 mg witaminy C, co odpowiada 312,5% referencyjnych wartości spożycia na tę ważną witaminę.
Skład płynnego suplementu diety Dr. Ohhira® Collagen+ został uzupełniony o trójpepetyd kolagenu, czyli glicynę, prolinę i hydroksyprolinę (Gly-Pro-Hyp), jak również elastynę z morza, koenzym Q10 i fermentowany ekstrakt roślinny OM-X® łączący ekstrakty z owoców, warzyw i wodorostów.
Formuła Dr. Ohhira® Płynny Japoński Kolagen do Picia to doskonały smak, bez przykrego zapachu i posmaku ryby w trakcie spożycia. Poręczne opakowanie w formie fiolek pozwala na bezpieczne i wygodne użycie w każdych warunkach. Płyn w fiolkach przeznaczony jest do bezpośredniego spożycia, co eliminuje konieczność posiadania dodatkowych akcesoriów do przygotowania.
Suplementacja diety w składniki aktywne preparatu.
Woda oczyszczona, hydrolizowany kolagen morski (rybi), sok z borówki półwysokiej (Vaccinium angustifolium), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, trójpeptydy kolagenowe (z ryb), witamina C (kwas L-askorbinowy), barwnik: karmel, aromaty (borówkowe), substancja słodząca: sukraloza, koenzym Q10, fermentowany (5 lat) ekstrakt roślinny OM-X® (oligosacharydy, ekstrakt owocowy ze śliwy domowej (Prunus domestica ), ekstrakt z liści szpinaku warzywnego (Spinacia oleracea), ekstrakt z owoców kolcowoju chińskiego (Lycium chinense), proszek z grzybów shiitake (Lentinula edodes), proszek z liści i łodyg ciemnej odmiany rzepy właściwej (Brassica rapa var. perviridis), ekstrakt z owoców fikusa pospolitego (Ficus carica), ekstrakt z owoców borówki rózgowatej oraz dzikiej (Vaccinium ashei, Vaccinium australe), ekstrakt z owoców truskawki chińskiej (Myrica rubra), ekstrakt z owoców drzewka yuzu (Citrus junos), proszek z pieczarki brazylijskiej (Agaricus blazei), proszek z żagwicy listkowatej (Grifola frondosa), proszek z łodyg i liści wodorostów (Hizikia fusiforme), proszek z łodyg i liści wodorostów (Undaria pinnatifida, Laminaria japonica)); żywe kultury bakterii kwasu mlekowego: Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus brevis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus casei, Lactobcillus fermentum, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus plantarum, Streptococcus thermophilus; elastyna morska (rybia), substancja zagęszczająca: guma konjac, kwas hialuronowy.
1 fiolka (20 ml) zawiera:
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
10 fiolek (ampułki miękkie)
BioBank CO., LTD.
388-1, Hirata, Kita-ku
Okayama 700-0952, Japan