Dr. Wolz Gluten Enzym + Calcium to suplement diety w formie kapsułek będący połączeniem oligopeptydazy prolilowej z dodatkiem wapnia. Formuła została opracowana z myślą o uzupełnieniu codziennej diety osób dorosłych w cenne składniki aktywne. W szczególności sprawdzi się jako dodatek w diecie niskoglutenowej*.
Oligopeptydaza prolilowa, nazywana jest również enzymem glutenowym. W preparacie marki Dr. Wolz zastosowano oligopeptydazę prolilową wytwarzaną ze zmodyfikowanego genetycznie szczepu kropidlaka czarnego (Aspergillus niger). Jednocześnie w składzie suplementu diety znajduje się także wapń pozyskany z czerwonych alg koralowych (Lithothamnium calcareum).
Wapń jest jednym ze składników mineralnych obecnych w organizmie człowieka potrzebnym do jego prawidłowego funkcjonowania. Pomaga on w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych. Dodatkowo wapń przyczynia się także do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Suplementacja diety w enzym glutenowy i wapń.
Wapń z alg koralowców (Lithothanium sp.), oligopeptydaza prolilowa z A. niger 32%, osłona kapsułki: metyloceluloza.
3 kapsułki zawierają:
6 kapsułek zawiera:
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
**PPI - międzynarodowa jednostka aktywności proteazy (ang. Protease Picomole International)
*Gluten Enzym + Calcium Dr. Wolz jest suplementem diety i nie może zastępować diety ubogoglutenowej oraz zapobiegać lub dodatkowo leczyć celiakii.
14 g (60 kapsułek z enzymem glutenowym i wapniem)
Dr. Wolz Zell GmbH
Marienthaler Strasse 3
65366 Geisenheim, Niemcy
ABS-MED. Sp. z o.o.
ul. W. Pileckiego 132/2
02-781 Warszawa