GorVita Acerola to suplement diety w postaci kapsułek zawierający w składzie standaryzowany ekstrakt z owoców aceroli, będący naturalnym źródłem witaminy C. Każda kapsułka to 500 mg ekstraktu, zawierającego 17% witaminy C w postaci kwasu L-askorbinowego.
Acerola (Malpighia gabra) to tropikalny owocowy krzew lub niewielkie drzewo z rodziny Malpighiaceae. Jej nazwy zwyczajowe to m.in. wiśnia acerola, wiśnia z Barbados, wiśnia z Indii Zachodnich i dziki mirt. Ceniona jest przede wszystkim jako naturalne źródło witaminy C, doskonałe do uzupełnienia codziennej diety.
Witamina C przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Dodatkowo składnik ten bierze udział w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstki, dziąseł, skóry i zębów. Pomaga również w utrzymaniu właściwego funkcjonowania układu nerwowego oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowych funkcji psychologicznych. Dzięki swoim właściwościom przeciwutleniającym witamina C przyczynia się także do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym.
Opakowanie preapratu Acerola 500 mg GorVita to 60 kapsułek żelatynowych, które pozwalają na 2- miesięczną suplementację dla jednej osoby dorosłej. Każda kapsułka pozwala na pokrycie ponad 100% referencyjnych wartości spożycia dla tej cenne witaminy.
Suplementacja diety w witaminę C pochodzącą z ekstraktu z owocu aceroli.
Standaryzowany ekstrakt owoców acerola (Malpighia gabra) zawierający 17% naturalnej witaminy C (kwas L-askorbinowy), żelatyna (składnik kapsułki).
1 kapsułka zawiera:
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu Acerola 500 mg (60 kapsułek).
Acerola 500 mg, 60 kapsułek