Kleik ryżowy HiPP Bio to bezglutenowy i bezmleczny produkt bez dodatku cukru, odpowiedni dla niemowląt już od 4. miesiąca życia. Może stanowić element dobrze zbilansowanej diety, w której podstawą powinno być mleko matki lub mleko modyfikowane. To idealna podstawa do stworzenia wartościowego posiłku zbożowego dla dziecka, doskonała propozycja na początek rozszerzania diety maluszka.
Kleik powstaje ze starannie dobranych, ekologicznych ziaren ryżu, naturalnie wolnych od glutenu. Zgodnie z przepisami prawa produkt został wzbogacony o tiaminę (witaminę B1).
Kleik HiPP Bio można przygotować na kilka sposobów – z mlekiem modyfikowanym, wodą, a na dalszym etapie rozszerzania diety także z dodatkiem owoców.
Wypróbuj ekologiczny Kleik ryżowy HiPP Bio – delikatny, bezglutenowy i bezmleczny posiłek, i stwórz zdrowe i pełnowartościowe śniadanie, które pokocha każdy mały brzuszek!
Z mlekiem modyfikowanym
Z preparatem HA
Jako bezmleczny kleik ryżowy z owocami
Aby uzyskać odpowiednią konsystencję, nie używaj do przygotowania kleiku zbyt gorącej wody.
Mąka ryżowa* 100%, tiamina (witamina B1).
100 g proszku zawiera:
1 porcja (20 g kleiku HiPP + 18 g mleka HiPP 2 BIO Combiotik + 200 ml wody) zawiera:
*z rolnictwa ekologicznego
**zawiera naturalnie występujące cukry
***zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
***RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości/uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
200 g
Wyprodukowano w Unii Europejskiej dla:
HiPP Polska Sp. z o.o.
ul. Giełdowa 1
01-211 Warszawa
www.hipp.pl