HiPP Musli Bio wielozbożowe jest produktem dopasowanym do wieku oraz potrzeb żywieniowych niemowląt po 10 miesiącu oraz małych dzieci. Może być podawane jako śniadanie, ale również w roli przekąski między głównymi posiłkami.
Musli zawiera pełnoziarniste zboża pochodzące z ekologicznych upraw (pszenicę, owies, żyto, jęczmień, pszenicę orkisz) połączone z ekologicznymi płatkami owocowymi - bananowymi, jabłkowymi i śliwkowymi. Zgodnie z przepisami prawa musli zawiera tiaminę. Witamina B1 pełni rolę w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Delikatne płatki zbożowe bez dodatku cukru* są łatwe do przeżuwania. Musli może być podawane maluszkowi przez rodzica, jak i służyć do nauki samodzielnego jedzenia łyżeczką.
Śniadanie lub przekąska między głównymi przekąskami dla niemowląt po 10 miesiącu i małych dzieci.
Pełnoziarniste płatki** i mąki zbożowe* 82% (pszenica**, owies**, jęczmień**, pszenica orkisz**, żyto*), płatki owocowe*** 17% (bananowe*, jabłkowe*, śliwkowe*), mąka kukurydziana*, mąka ryżowa*, witamina B1.
100 g produktu zawiera:
*z rolnictwa ekologicznego
**pozyskane z około 58 g świeżych owoców Bio w przeliczeniu na porcję (35 g)
***zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
****RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
Uczulenie na którykolwiek ze składników produktu.
200 g
Wyprodukowano dla:
HiPP Polska Sp. z o.o.
ul. Giełdowa 1
01-211 Warszawa