Olej lniany powstaje ze starannie wyselekcjonowanych nasion lnu metodą tłoczenia na zimno. Jego wysoką jakość zapewnia stała kontrola nad procesem tłoczenia.
Olej ten ma złocisty kolor i charakterystyczny, lekko goryczkowy smak, dzięki czemu stanowi doskonały dodatek do sałatek, surówek, dipów, sosów, past serowych, gotowanych warzyw i innych potraw na zimno.
Produkt należy spożywać jedynie na zimno, nie zaleca się podgrzewać oleju lnianego bądź używać go do smażenia.
Olej lniany przeznaczony jako dodatek do sałatek, surówek, dipów, sosów, past serowych, gotowanych warzyw bądź potraw podawanych na zimno.
Olej z nasion lnu zwyczajnego tłoczony na zimno.
100 ml produktu zawiera**:
100 ml produktu zawiera***:
*Produkt może różnić się zawartością kwasów tłuszczowych w zależności od rodzaju nasion lnu.
**Nasiona typu A.
***Nasiona typu B.
500 ml
Oleofarm Sp. z o.o.
ul. Mokronoska 8
52-407 Wrocław