Olej z kiełków pszenicy OlVita to produkt pozyskany w wyniku tłoczenia na zimno zarodków pszennych. W procesie wytwarzania oleju surowiec nie został poddany oczyszczaniu, dzięki czemu zachowuje swój bogaty skład.
Zarodek pszenny dla ziarna jest magazynem cennych składników odżywczych potrzebnych w trakcie kiełkowania nasion. Pozyskany z kiełków pszenicy olej cechuje się wysoką zawartością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasów z rodziny omega-3.
Zimno tłoczony, nieoczyszczony olej z kiełków pszenicy OlVita posiada charakterystyczny, intensywny smak oraz żółty kolor. Z powodzeniem można łączyć go z innymi olejami o mniej wyrazistym smaku. Produkt OlVita polecany jest jako cenne uzupełnienie codziennej, dobrze zbilansowanej i prawidłowo skomponowanej diety. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do potraw, np. sałatek.
Urozmaicenie codziennej diety, jako dodatek do sałatek, surówek, zup, sosów kasz lub innych potraw oraz do bezpośredniego spożycia jako źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3.
1 łyżeczka dziennie jako dodatek do potraw lub spożyta bezpośrednio.
Olej z zarodków pszenicy zimno tłoczony, nieoczyszczony, nierafinowany 100%.
100 g oleju zawiera:
100 ml