Purella Superfoods Jagody Acai Bio to środek spożywczy w postaci proszku. To świetna propozycja na urozmaicenie codziennej diety. Stanowi smaczny dodatek do dań, deserów czy napojów, np. owsianki, koktajlu czy soku. Jest odpowiedni dla wegan.
Jagody Acai Bio marki Purella Superfoods to w 100% naturalny produkt bezglutenowy. Zawiera 70% sproszkowanych jagód acai bio i 30% bio tapioki. Stanowi wysokie źródło błonnika. Jest wytwarzany bez dodatku cukru. Zawiera jedynie naturalnie występujące cukry i cechuje się niską zawartością soli.
Jagody acai (Euterpe oleracea) to owoce wielkich palm naturalnie występujących w lasach deszczowych Ameryki Łacińskiej. Zaliczane są do grupy superfood. Są okrągłe, mają ciemnofioletowy kolor, zwartą konsystencję i dość cierpki smak. Wyglądem przypominają borówkę. Ze względu na swoje właściwości były wykorzystywane przez rdzenne plemiona Indian.
Jagody acai są naturalnym źródłem witamin i składników mineralnych. Zawierają m.in.: witaminę A, wapń, żelazo i potas.
Opakowanie zawierające 21 g proszku Purella SuperFoods Jagody Acai Bio to 4 sugerowane porcje, każda po 5 g produktu (1 łyżeczka).
Urozmaicenie codziennej diety.
Sproszkowany sok z jagód acai bio 80%, tapioka bio 20%.
100 g produktu zawiera:
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
21 g
FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa