Swanson® Pau D'Arco to suplement diety zawierający sproszkowaną korę wewnętrzną lapacho (Tabebuia impetiginosa). Każda kapsułka z żelatynową otoczką zawiera 500 mg cennego składnika aktywnego naturalnego pochodzenia dla uzupełnienia codziennej diety osób dorosłych.
Lapacho nazywane także pau d'arco, ipe roxo, taheebo lub tahuari jest nazwą drzewa rosnącego w lasach deszczowych Ameryki Środkowej i Południowej. Z warstwy wewnętrznej jego kory pozyskuje się susz, na bazie którego przygotowywany jest napój nazywany właśnie lapacho lub "herbata Inków". Pau d'arco tradycyjnie stosowane jest przez Indian Ameryki Łacińskiej. W Europie znajduje zastosowano w suplementach diety ze względu na swoje wciąż odkrywane właściwości prozdrowotne.
Lapacho to przede wszystkim naturalny sposób na wspieranie fizjologicznej odporności organizmu. Dodatkowo roślina ta przyczynia się do odprężenia i dobrego samopoczucia psychicznego i fizycznego. Pau d'arco jest również tradycyjnie stosowane, jako roślina wspierająca prawidłowe krążenie i ciśnienie krwi. Pomaga przy tym zachować zdrowie ściany naczyń krwionośnych i mikrokrążenie kapilarne.
Pau D'Arco Liquid Extract Immune Health Swanson® to tylko 1 kapsułka żelatynowa dziennie dla uzyskania korzystnego efektu prozdrowotnego wynikającego z deklarowanego działania. Opakowanie 100 sztuk pozwoli na ponad 3 miesiące codziennej suplementacji w składnik roślinny odpowiedni dla wsparcia prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego.
Suplementacja diety w Pau d'Arco.
Pau d'Arco (Tabebuia impetiginosa) sproszkowana kora wewnętrzna, otoczka kapsułki: żelatyna, substancja wypełniająca: mikrokrystaliczna celuloza, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych i dwutlenek krzemu.
1 kapsułka zawiera:
75 g (100 kapsułek)