Jagody goji to pospolicie stosowana nazwa dla owoców kolcowoju chińskiego (kolcowoju pospolitego) – czyli rośliny występującej naturalnie w Chinach, Japonii, Korei, Tajwanie i Mongolii (choć jej uprawy można znaleźć również w innych zakątkach świata, takich jak Australia czy Ameryka Południowa).
Opakowanie produktu Ziolovital Premium Jagody Goji (200 g) posiada wygodne zapięcie strunowe pozwalające na wielokrotne otwieranie i zamykanie. Przezroczyste okienko u frontu opakowania pozwala zaś na pierwszy rzut oka zobaczyć, ile jeszcze owoców pozostało w środku.
Dobroczynne właściwości jagód goji, znane ludziom już od ponad dwóch tysięcy lat. Pomarańczowoczerwone owoce, mające ok. 1-2 cm długości, zbiera się latem i jesienią, suszy w cieniu, a następnie na słońcu. Sprawia to, że suszone jagody goji mają suchą i twardą skórkę, kryjącą w środku miąższ, który zachował przyjemną miękkość. Nieco przypominające w smaku żurawinę, jagody goji często stosowane są w kuchni jako dodatek do różnorodnych deserów lub napojów.
Zaleca się stosować do 70 sztuk jagód goji dziennie (lub ok. 20-40 g) dla osoby dorosłej.
Jagody Goji (Lycium Barbarum) – 100%.
100 g zawiera:
Jagody goji – 200 g
Kraj pochodzenia: Chiny.