Dr. Ohhira® Fermented Vegetables Extract 5 Years of Fermentation to suplement diety zawierający galaktooligosacharydy, fruktooligosacharydy i oligosacharydy wzbogacone zestawem 12 gatunków bakterii kwasu mlekowego. Każda saszetka zawiera także wyjątkowy kompleks OM-X® będący połączeniem ekstraktów z owoców, warzyw, jagód, grzybów i wodorostów morskich.
Galaktooligosacharydy (GOS) i fruktooligosaccharydy (FOS) to frakcje błonnika pokarmowego składające się z cukrów złożonych. Każda saszetka z pastą marki Dr. Ohhira® zawiera 1,5 g GOS + FOS. Z kolei mieszanka bakterii zawartych w japońskiej formule powstaje na drodze 5-letniej fermentacji bez stosowania obróbki termicznej. Dodatkowo składniki roślinne OM-X®, w tym warzywa, owoce, jagody, grzyby, wodorosty pełnią w formule rolę materiału odżywczego dla bakterii. Ich różnorodność tworzy korzystne środowisko dla indywidualnej mikroflory jelit.
Wegańska Pasta Prebiotyczna Dr. Ohhira® nie zawiera w składzie glutenu, GMO i produktów mlecznych. Konsystencja przecieru eliminuje całkowicie ryzyko zadławienia się, dlatego ekstrakt doskonale nadaje się dla dzieci jak i osób mających fizjologiczne trudności z przełykaniem. Dla uzyskania korzystnego efektu wynikającego z deklarowanego działania zaleca się stosowanie 1 saszetki dziennie. Słodki smak przypominający suszone śliwki i figi, z lekkim czekoladowym posmakiem ułatwia suplementację u najmłodszych.
Suplementacja diety w składniki aktywne zawarte w paście.
Galaktooligosacharydy, fruktooligosacharydy, oligosacharydy, ekstrakt owocowy ze śliwy domowej (Prunus domestica), ekstrakt z liści szpinaku warzywnego (Spinacia oleracea), ekstrakt z owoców kolcowoju chińskiego (Lycium chinense), proszek z grzybów shiitake (Lentinula edodes), proszek z liści i łodyg ciemnej odmiany rzepy właściwej (Brassica rapa var. perviridis), ekstrakt z owoców fikusa pospolitego (Ficus carica), ekstrakt z owoców borówki rózgowatej oraz dzikiej (Vaccinium australe), ekstrakt z owoców truskawki chińskiej (Myrica rubra), ekstrakt z owoców drzewka yuzu (Citrus junos), proszek z pieczarki brazylijskiej (Agaricus blazei), proszek z żagwicy listkowatej (Grifola frondosa), proszek z łodyg i liści wodorostów (Hizikia fusiformis, Undaria pinnatifida, Laminaria japonica), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, bakterie kwasu mlekowego (Bifidobacetrium breve ss. breve M-16V, Bifidobacetrium infantis ss. infantis M-63, Bifidobacetrium longum BB536, Bifidobacetrium lactis Bl-04®, Lactobacillus acidophilus La-14®, Lactobacillus brevis NBRC 3345, Lactobacillus bulgaricus NBRC 13953, Lactobacillus casei ss. casei TO-A, Lactobacillus fermentum NBRC 3071, Lactobacillus helveticus ss. jugurti NBRC 3809, Lactobacillus plantarum TO-A, Streptococcus thermophilus NBRC 13957.
1 saszetka (2,5 g pasty) zawiera:
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu Dr. Ohhira® Fermented Vegetable Extract 5 Years of Fermentation.
30 saszetek x 2,5 g pasty
Produkt japoński.
BioBank CO., LTD.
388-1, Hirata, Kita-ku
Okayama 700-0952, Japan