Multilac® to suplement diety w kapsułkach, który zawiera w swoim składzie 9 starannie wyselekcjonowanych szczepów żywych bakterii. Dzięki zastosowaniu unikalnej, ochronnej technologii MURE (Multi Resistant) cechuje je odporność na niskie pH soku żołądkowego oraz enzymy trawienne.
Suplement diety Multilac® zawiera bakterie oraz substancje będące dla nich naturalną pożywką, w tym m.in. fruktooligosacharydy, kwas masłowy, kwas octowy oraz kwas propionowy. Źródłem naturalnych substancji są m.in. cykoria, cebula, szparagi, karczochy oraz wiele innych warzyw.
Multilac® zawiera liofilizat bakterii należących do 9 różnych szczepów, są to m.in.:
Multilac® to tylko 1 kapsułka dziennie. Co ważne formuła nie zawiera mleka ani kazeiny, więc może być stosowana przez osoby uczulone na te składniki.
Suplementacja diety w składniki aktywne preparatu.
Skrobia kukurydziana, skrobia kukurydziana pre-żelowana, kapsułka (hydroksypropylometyloceluloza), fruktooligosacharydy, Bifidobacterium animalis spp. lactis Bifolac™ 12, Lactococcus lactis Ll-23, Lactobacillus plantarum LP-115, Lactobacillus acidophilus LA-12, substancja glazurująca: guma gella, Lactobacillus rhamnosus Bifolac™ GG, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tluszczowych, Streptococcus thermophilus ST-21, Lactobacillus casei Lc-11, Bifidobacterium breve BB-03, Bifidobacterium bifidum Bb-02.
1 kapsułka zawiera:
**CFU - jednostka tworząca kolonię (ang. Colony-forming Unit)
10 kapsułek
USP Zdrowie Sp. z o.o.
ul. Poleczki 35
02-822 Warszawa