Naturalny peeling cukrowy do stóp z dziewiczymi olejkami z pestek winogron oraz olejem jojoba na bazie masła shea z burkina Faco, zmiękczający i nawilżający. Idealnie wygładza oraz zmiękcza skórę stóp, wspomagając jej odnowę i regenerację. Peeling posiada przyjemny zapach zielonej herbaty.
Olej z pestek winogron należy do tak zwanych olejów suchych, mocno się wchłania, z tego względu nadaje się również do skóry mieszanej a nawet tłustej - nie tyle natłuszcza co nawilża. Co ważniejsze, zmniejsza on opuchliznę, czego stopy po całym dniu często bardzo potrzebują. Dodatkowo olej ten zmiękcza skórę i działając lekko ściągająco wygładza ją i nadaje sprężystości. Jojoba charakteryzuje się bardzo wysoką zgodnością biologiczną ze skórą, dzięki czemu jest przez nią łatwo wchłaniany. Odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę. Dodatkowo działa bakteriostatycznie, łagodzi stany zapalne, dzięki witaminie A stymuluje procesy odnowy tkanek, zaś zawartość witaminy F sprawia, że olej tworzy ochronny płaszcz na skórze, uelastycznia ją i odżywia. zawarty w składzie cukier doskonale złuszcza martwy, zrogowaciały naskórek.
Pielęgnacja stóp.
Nabrać odrobinę peelingu na wilgotne stopy delikatnie wmasować a następnie spłukać.
Sucrose (cukier), Butyrospermum Parkii Butter (masło shea), Vitis Vinifera Seed Oil (olej z pestek winogron), Macadamia Ternifolia Seed Oil (olej makadamia), Simmondsia Chinensis Seed Oil (olej jojoba), Tocopheryl Acetate (pochodna wit E), Parfum, CI 47005, CI 42090, CI 73015.
W peelingu został zastosowany naturalny barwnik pochodzenia roślinnego.