Nutridrink® Protein to specjalistyczny, wysokobiałkowy preparat odżywczy opracowany z myślą o pacjentach niedożywionych i z ryzykiem niedożywienia wynikającym z choroby, zwłaszcza dla osób ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko. Wysokoenergetyczny i wysokobiałkowy preparat w płynie o smaku truskawkowym przeznaczony jest do bezpośredniego spożycia.
Nutridrink® Protein może być stosowany jako samodzielny posiłek lub jako uzupełnienie diety pomiędzy posiłkami. Produkt dostarcza potrzebną energię oraz składniki odżywcze potrzebne chorej osobie, która ma problem ze spożywaniem wyłącznie tradycyjnych posiłków. Białko stanowi istotny składnik żywienia medycznego w trakcie terapii i rekonwalescencji. Dostarczenie do organizmu białka jest bardzo ważne w przypadku chorób onkologicznych.
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w niedożywieniu i ryzyku niedożywienia związanym z chorobą, w tym:
Białka mleka krowiego, woda, maltodekstryna, sacharoza, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy), wodorofosforan magnezu, emulgator (lecytyny (lecytyna sojowa)), aromat, chlorek choliny, barwnik (karmin), cytrynian potasu, L-askorminian sodu, wodorofosforan dipotasu, mleczan żelaza (II), octan DL-alfa-tokoferylu, glukonian miedzi (II), siarczan cynku, siarczan manganu, D-pantotenian wapnia, chlorowodorek tiaminy, chlorowodorek pirydoksyny, nikotynamid, ryboflawina, octan retinylu, fluorek sodu, kwas pteroilomonoglutaminowy, chlorek chromu (III), jodek potasu, molibdenian (VI) sodu, selenian (IV) sodu, D-biotyna, fitomenadion, cholekalcyferol, cyjanokobalamina.
100 ml produktu zawiera:
4 x 125 ml, płyn o smaku truskawki
N.V. Nutricia Zoetermeer, Holandia
Nutricia Polska Sp. z o.o.
ul. Bobrowiecka 8
00-728 Warszawa