Resource® 2.0 to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego o smaku morelowym, do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia związanego z chorobą.
Formuła Resource® 2.0 jest odpowiednia do podawania pacjentom na przykład w chorobach nowotworowych, chorobach przewlekłych, chorobach neurologicznych, zaburzeniach żucia i połykania oraz w okresie rekonwalescencji. Odpowiednio dobrany skład preparatu Resource® 2.0 umożliwia jego stosowanie jako jedynego źródła pożywienia.
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego:
Woda, syrop glukozowy, białka mleka, olej roślinny (rzepakowy), sacharoza, składniki mineralne (cytrynian sodu, cytrynian potasu, chlorek potasu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (ll), chlorek sodu, siarczan cynku, cytrynian wapnia, siarczan manganu, siarczan miedzi (ll), fluorek sodu, jodek potasu, selenian (Vl) sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, emulgator (E472e, E471), stabilizator (E418), witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, tiamina, A, ryboflawina, D, K, kwas foliowy, biotyna), aromat, barwniki (E120, beta-karoten).
100 ml produktu zawiera:
4 x 200 ml, płyn o smaku moreli
Nestle Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa