
Astron Babka Jajowata, łuska, 200 g
Spis treści
Opis produktu
Babka jajowata Astron to doskonały sposób na uzupełnienie codziennej diety w błonnik pokarmowy. Łuski babki mogą być pite po wymieszaniu z wodą lub stosowane jako dodatek do mieszanek musli lub wypieku pieczywa.
Jakie właściwości ma babka jajowata?
Babka jajowata (Plantago ovata) to roślina występująca na terenach śródziemnomorskich. Łupina jej nasion po zalaniu wrzątkiem uwalnia cenny śluz, który powoduje, że chętnie babka jest chętnie włączana do diety odchudzającej.
Babka jajowata może pełnić rolę w prawidłowym funkcjonowaniu jelit, w tym utrzymaniu pasażu jelitowego oraz zmiękczeniu masy stolca. Dodatkowo pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu i lipidów we krwi.
Opakowanie Astron Babka Jajowata zawiera 200 g łuski nasiennej. Firma Astron to gwarancja najwyższej jakości dziko rosnących ziół lub surowców pochodzących z wybranych, najlepszych upraw.
Zastosowanie
Uzupełnienie codziennej diety w błonnik pokarmowy.
Sposób użycia
Jak wzbogacić dietę w błonnik?
- 1 łyżeczkę (3 g) zalać 250 ml wody.
- Odczekać 10 minut.
- Po tym czasie wymieszać i wypić.
- Koniecznie popić dodatkowo 1 szklanką płynu.
- Dla uzyskania korzystnego efektu wynikającego z deklarowanego działania stosować 1-2 razy dziennie.
Składniki
Łuska babki jajowatej (Plantago ovata L.) 100%.
Ważne wskazówki
- Nie należy spożywać błonnika pokarmowego na sucho, ponieważ może to doprowadzić do zablokowania jelit.
- Podczas stosowania należy pamiętać o piciu odpowiedniej ilości płynów, w tym wody.
- Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Zawartość netto
200 g
Producent
PPH Astron Józef Tabor
Stary Henryków 40 B
57-210 Henryków
Cechy produktu
Informacja o sprzedającym
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 782 22 22
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.




















