Sugar Off Morwa + Fasolamina to suplement diety dla osób dorosłych, które chcąc wzbogacić swoją dietę w składniki pomocne w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu węglowodanów w organizmie. Każda kapsułka stanowi połączenie wysokiej jakości ekstraktu z liści morwy białej z ekstraktem z nasion fasoli białej (standaryzowanym na 1% fasolaminy). Formuła została dodatkowo wzbogacona cynkiem w organicznie postaci cytrynianu cynku.
Morwa biała (Morus alba L.) to gatunek niewielkich drzew liściastych pochodzących z Chin. Jej owoce są jadalne, a liście wykorzystywane jako surowiec zielarski. Liście morwy w naturalny sposób mogą przyczyniać się do utrzymania równowagi metabolizmu węglowodanów, w tym glukozy.
Fasolamina jest związkiem chemicznym biologicznie czynnym. Naturalnie występuje w białej i czerwonej fasoli. Pod względem budowy chemicznej jest glikoproteiną. Każda kapsułka Sugar Off to 3 mg fasolaminy naturalnego pochodzenia.
Cynk pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu węglowodanów. Przyczynia się także do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych. Zalecana dzienna porcja preparatu marki AvetPharma® pozwala na pokrycie referencyjnych wartości spożycia na cynk w 50%.
Chcesz uzyskać korzystny efekt wynikający z deklarowanego działania? Stosuj 1 kapsułkę AvetPharma® Sugar Off Morwa + Fasolamina dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 30 sztuk pozwoli na miesiąc codziennej suplementacji.
Suplementacja diety w składniki aktywne preparatu.
Ekstrakt z liści morwy białej (Morus alba L.), ekstrakt z nasion fasoli białej (Phaseolus vulgaris) standaryzowany na 1% fasolaminy, żelatyna, cytrynian cynku.
1 kapsułka zawiera:
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
30 kapsułek
Avet Pharma Sp. z o.o.
ul. Fleminga 33b
03-176 Warszawa