Pyłek pszczeli pochodzący z południowo-wschodnich terenów Europy wolnych od zanieczyszczeń i obfitujących w różnorodność lasów, czystych łąk i pól. Pyłek pszczeli zawiera wiele dobrych kwasów tłuszczowych, protein i minerałów. Skład chemiczny pyłku jest bardzo bogaty i różnorodny, zawiera około 250 różnych związków.
Uzupełnienie diety w aminokwasy, biopierwiastki i witaminy.
100% pyłek kwiatowy.
Zawartość suchej macy obnóży (pyłku pszczelego) wg Czudakowa:
- wartości graniczne: białka 13-32, tluszcze 3-17, cukry 18-41, błonnik 9-49, skrobia 1-31, sole mineralne 1,4-4,8.
- wartości średnie: białka 16, tluszcze 9, cukry 26, błonnik 24, skrobia 4, sole mineralne 3,5.
Zawartość witamin w suchym pyłku wielokwiatowym (wg różnych autorów):
B (kalcyferol): małe ilośći, B1 (tiamina) 9,2, B2 (ryboflawina) 18,5, B6 (pirydoksyna) 5, B12 (cyjanokobalamina): śladowe ilosci, kwas pantotenowy 30-51, kwas foliowy 3,4-6,8, PP (kwas nikotynowy) 200, C (kwas askorbinowy) 70-640, E (tokoferol): duże ilości, A (karoten): duże ilości, H (biotyna) 0,1-0,3, P: duże ilości.
250g.
BeeActive,
Kozaki 8,
23-412 Łukowa.