Liofilizowany baton Frupp Wiśnia to bezglutenowa przekąska bez dodatku cukru. Doskonale zastąpi tradycyjne, wysokokaloryczne słodycze. To świetna propozycja dla osób dbających o zdrowe nawyki żywieniowe.
Wykorzystane do produkcji batona wiśnie są suszone z wykorzystaniem liofilizacji – procesu, w którym owoce są najpierw zamrażane, a następnie poddawane działaniu niskiego ciśnienia w celu usunięcia wody. Dzięki temu, że nie są narażone na działanie wysokich temperatur, zachowują większość wartości odżywczej i smaku. W efekcie baton ma intensywny smak, który rozpływa się w ustach.
Baton nie zawiera glutenu i jest idealnym wyborem dla osób z nietolerancją na ten składnik. Cechuje się również wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Jeśli poszukujesz smacznej i zdrowej przekąski, która zaspokoi Twoje podniebienie i dostarczy niezbędne składniki odżywcze, to baton Frupp jest doskonałym wyborem.
Urozmaicenie codziennej diety.
Wiśnie (31%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
100 g produktu zawiera:
*obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii
**zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
100 g
Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań