Spis treści
Opis produktu
Liofilizowany baton Frupp Wiśnia to bezglutenowa przekąska bez dodatku cukru. Doskonale zastąpi tradycyjne, wysokokaloryczne słodycze. To świetna propozycja dla osób dbających o zdrowe nawyki żywieniowe.
Dlaczego warto wybrać wiśniowy baton liofilizowany Frupp?
- To słodki, owocowy baton bez dodatku cukru. Swój sodki smak zawdzięcza jedynie cukrom naturalnie występującym w składnikach.
- 1 baton (10 g) powstaje z 39 g świeżych owoców.
- Zawiera zaledwie 34 kcal i aż 29% błonnika.
- Baton nie zawiera glutenu i jest świetnym wyborem dla osób z nietolerancją na ten składnik.
- Jest produkowany bez dodatku tłuszczu, soli i konserwantów.
- Jest odpowiedni dla wegan i wegetarian.
- To idealna przekąska, po którą można sięgnąć bez wyrzutów sumienia o każdej porze dnia.
Wykorzystane do produkcji batona wiśnie są suszone z wykorzystaniem liofilizacji – procesu, w którym owoce są najpierw zamrażane, a następnie poddawane działaniu niskiego ciśnienia w celu usunięcia wody. Dzięki temu, że nie są narażone na działanie wysokich temperatur, zachowują większość wartości odżywczej i smaku. W efekcie baton ma intensywny smak, który rozpływa się w ustach.
Baton nie zawiera glutenu i jest idealnym wyborem dla osób z nietolerancją na ten składnik. Cechuje się również wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Jeśli poszukujesz smacznej i zdrowej przekąski, która zaspokoi Twoje podniebienie i dostarczy niezbędne składniki odżywcze, to baton Frupp jest doskonałym wyborem.
Zastosowanie
Urozmaicenie codziennej diety.
Sposób użycia
- Baton liofilizowany Frupp to gotowa do spożycia przekąska.
- Należy zjeść bezpośrednio po otwarciu opakowania.
Składniki
Frupp Baton liofilizowany Wiśnia – skład
Wiśnie (31%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
100 g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 1408 kJ/ 335 kcal;
- tłuszcz 1,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g; węglowodany 65 g, w tym cukry 49 g; błonnik 29 g; białko 2,2 g; sól* 0,03 g.
*obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii
**zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Przeciwwskazania
- Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
- Produkt może zawierać alergen: dwutlenek siarki.
Ważne wskazówki
- Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
- Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zawartość netto
100 g
Dodatkowe informacje
- Produkty Frupp oznaczone są symbolem przekreślonego kłosa, który nadawany jest przez Europejski System Licencyjny. Program ten jest prowadzony przez Europejskie Zrzeszenie Stowarzyszeń Osób z Celiakią. Wyroby posiadające ten symbol, nie zawierają więcej niż 20 ppm glutenu (0,02%), co potwierdzają badania w akredytowanym laboratorium.
- 1 baton to 1 sugerowana porcja.
- Może zawierać minimalne ilości pestek.
Producent
Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Cechy produktu
Informacja o sprzedającym
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 782 22 22
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.























