Ksylitol to substancją słodzącą, która może być stosowana jako zamiennik zwykłego cukru. Wytwarzany jest z drewna brzozowego, dlatego zastępczo nazywa się go cukrem z brzozy. Wyglądem i smakiem nie odbiega od tradycyjnego cukru, nie zmienia smaku potraw, dlatego doskonale nadaje się do słodzenia, gotowania i pieczenia.
Produkowany jest z drewna brzozowego i nazywany zastępczo cukrem z brzozy. Wygląda i smakuje jak tradycyjny cukier.
Jako zamiennik dla tradycyjnego cukru, do słodzenia, pieczenia i gotowania.
Nie przekraczać 15 g (około 3 łyżeczki) ksylitolu na dzień.
Ksylitol 100%.
100 g produktu zawiera:
1 łyżeczka (5 g) zawiera:
Nie podawać dzieciom poniżej 3. roku życia oraz zwierzętom.
1 kg
Kraj pochodzenia: Finlandia.
EcoVinet
ul. Szymanowskiego 5
05-092 Łomianki