Nektarowy miód Manuka MGO 100+ marki Manuka Health to naturalny nowozelandzki produkt zawierający 10 mg methylglyoxalu (MGO) na każde 100 g.
Miód Manuka Health, pochodzący z rdzennych terytoriów Nowej Zelandii, powstaje w miejscach będących ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te odróżniają się od miodów europejskich smakiem, określanym przez producenta jako mineralny i lekko gorzki, silnym zapachem z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu oraz obecnością pyłku z krzewów Manuka oraz methylglyoxalu (MGO). Methylglyoxal występujący w miodach Manuka jest naturalną substancją, której wysoka zawartość odróżnia te miody od innych dostępnych na rynku miodów.
Producent miodu zaleca spożywać go rano, na czczo, w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce, 2-3 razy dziennie, na pół godziny przed posiłkami. Możesz go także dodać do ulubionych potraw.
W szklanym słoiczku znajduje się 50 g tego cennego składnika naturalnego pochodzenia.
Urozmaicenie diety w miód o zawartości methylglyoxalu (MGO) w ilości powyżej 10 mg na każde 100 g produktu.
Miód z krzewu Manuka 100%.
10 g produktu zawiera:
15 g produktu zawiera:
100 g produktu zawiera:
Miód Manuka MGO 100+ – 50 g
Manuka Health New Zealand Ltd.
123 Carlton Gore Road
Newmarket
Auckland 1023
Nowa Zelandia