Moya Matcha Tradycyjna to japońska herbata organiczna o intensywnie zielonym kolorze i dobrze zbalansowanym słodko-gorzkim smaku. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli.
Krzewy, z których pochodzi Moya Matcha są starannie uprawiane na małych, rodzinnych polach herbacianych wolnych od pestycydów. Cały proces produkcji matchy w Uji jest niezwykle czasochłonny, a każda partia liści jest starannie sprawdzana. Zaraz po zebraniu, liście są delikatnie parowane, suszone i ścierane na drobny proszek.
Moya Matcha Tradycyjna to organiczna herbata o wyjątkowych walorach smakowych i wysokiej jakości, której proces produkcji oparty jest na tradycyjnych metodach. Wybierając Moya Matcha, sięgasz po autentyczną esencję japońskiej kultury herbacianej.
Sproszkowana matcha do przygotowania napoju odpowiedniego jako urozmaicenie codziennej diety osób dorosłych.
Tradycyjna metoda
Potrzebne akcesoria: czarka, chasen (bambusowa miotełka) i łyżeczka chashaku.
Metoda z użyciem spieniacza do mleka
Potrzebne: kubek lub szklanka, spieniacz do mleka.
Metoda z shakerem
Potrzebne: shaker lub butelka z zakrętką.
Matcha latte
Potrzebne: matcha, gorące mleko (roślinne lub krowie).
Wybierz sposób, który najlepiej pasuje do Twoich potrzeb i ciesz się aromatycznym smakiem matchy.
100 g
Moya Europe
ul. Karłowicza 9a
02-501 Warszawa