Nutridrink® o smaku waniliowym to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Jest wysokoenergetycznym i wysokobiałkowym produktem kompletnym pod względem odżywczym. Preparat może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia lub jako uzupełnienie diety pacjentów w postępowaniu dietetycznym w niedożywieniu lub ryzyku niedożywienia związanego z chorobą.
Stosowanie prouktu Nutridrink® waniliowy może być pomocne u osób, u których stan odżywiania pogorszył się albo istnieje ryzyko jego pogorszenia.
Na niedożywienie szczególnie narażone są:
Dzięki płynnej formie i niewielkiej objętości Nutridrink® marki Nutricia® jest łatwy do podania.
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w niedożywieniu i ryzyku niedożywienia związanym z chorobą, w tym:
O ile lekarz nie zaleci inaczej:
Białka mleka krowiego, syrop glukozowy, woda, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy), mleczan potasu, cytrynian potasu, emulgator: lecytyny (lecytyna sojowa), wodorofosforan magnezu, aromat, chlorek choliny, cytrynian sodu, L-askorbinian sodu, chlorek sodu, chlorek potasu, mleczan żelaza(II), siarczan cynku, barwnik: kurkumina, glukonian miedzi (II), siarczan manganu, nikotynamid, octan DL-alfa-tokoferylu, D-pantotenian wapnia, cholekalcyferol, chlorowodorek tiaminy, chlorowodorek pirydksyny, ryboflawina, octan retinylu, fluorek sodu, chlorek chromu (III), kwas pteroilomonoglutaminowy, molibdenian(VI) sodu, jodek potasu, selenian(IV), sodu, D-biotyna, fitomenadion, cyjanokobalamina.
100 ml produktu zawiera:
4 x 125 ml, płyn o smaku waniliowym
N.V.Nutricia, Zoetermeer, Holandia