Oleofarm LenVitol, len mielony został uzyskany w procesie odtłuszczania. Jest doskonałym składnikiem codziennej zbilansowanej diety. Nasiona lnu zwyczajnego wykazują korzystny wpływ na funkcjonowanie układu trawiennego, wspierają prawidłową perystaltykę jelit, a także ułatwiają prawidłowe wypróżnianie.
Nasiona lnu zwyczajnego nie zawierają glutenu. Produkt charakteryzuje się wysoką zawartością białka, błonnika pokarmowego i tłuszczów nienasyconych oraz niską zawartością sodu i kwasów tłuszczowych nasyconych. Oleofarm LenVitol, len mielony jest doskonałym składnikiem codziennej, zbilansowanej diety.
Len mielony jest wartościowym dodatkiem do żywności. Powstaje w procesie mielenia ziaren Lnu zwyczajnego. To roślina szeroko wykorzystywana, między innymi, w przemyśle spożywczym, lecznictwie oraz kosmetyce. Len ma właściwości wiążące wodę, które działają nie tylko osłonowo, mają także zastosowanie w przypadku walki z nadmiernym apetytem przez wzgląd na wysoką zawartość błonnika wykazującego właściwości żelujące i przyczyniające się do wiązania treści przewodu pokarmowego. Błonnik opóźnia opróżnianie żołądka, dzięki czemu użytkownik dłużej odczuwa sytość po zjedzeniu posiłku.
Uzupełnienie diety w składniki aktywne preparatu.
Mielone nasiona lnu zwyczajnego (Linum usitatissimum L.) uzyskane w procesie odtłuszczania (100%).
100 g produktu zawiera:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu.
2x200g
Oleofarm Sp. z o.o.
Mokronoska 8
52-407 Wrocław