Sproszkowany Baobab Bio marki Purella Superfoods można dodawać do jogurtu, twarożku, owsianki, płatków, koktajli, soków owocowych, czy też wykorzystać jako składnik do batoników robionych w domu. Już 1 łyżeczka proszku dziennie wystarczy, aby wzbogacić swoją dietę o wyjątkowe wartości odżywcze, witaminy i składniki mineralne obecne w baobabie.
Produkt jest w 100% naturalny, odpowiedni dla wegan. Nie zawiera glutenu. Ma delikatnie słodki, karmelowo-cytrusowy smak, który pochodzi z miąższu owoców.
Baobab naturalnie występuje w Afryce, Australii i w regionie Środkowego Wschodu, gdzie od zawsze był wykorzystywany przez mieszkańców tych krajów. Z drzewa oprócz jedzenia, wytwarza się również ubrania i różne domowe przedmioty. W Afryce baobab określany jest jako „drzewo życia”. Proszek z suszonego owocu baobabu odznacza się wysoką zawartością błonnika. Zawiera również witaminę C, B6, wapń i żelazo.
Witamina C, witamina B6, wapń i żelazo przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Ponadto witaminy C i B6 oraz żelazo pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, oraz przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Witaminy C i B6 wspierają również prawidłową pracę układu nerwowego.
Wapń pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni i jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów. Żelazo pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny oraz w prawidłowym transporcie tlenu.
w organizmie.
Korzystny efekt występuje w przypadku spożywania 3 g proszku Purella Superfoods Baobab Bio dziennie. Opakowanie 21 g zapewnia 7 sugerowanych porcji.
Sproszkowany owoc baobabu bio 100%.
100 g produktu zawiera:
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
21 g
FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa