
Vigo, kombucha Bio Acerola + Imbir, 330 ml
Spis treści
Opis produktu
Organiczna kombucha Acerola + Imbir Vigo to wyjątkowy napój, w którym połączono puree z owoców aceroli pochodzącej z amazońskiego lasu deszczowego w północnej Brazylii z aromatycznym imbirem z peruwiańskiej prowincji Pichanaki.
Powstaje z najwyższej jakości składników i warzona jest w małych partiach, aby zachować swój rzemieślniczy charakter oraz naturalną świeżość. Delikatnie musująca struktura podkreśla jej lekkość i wyjątkowy smak.
Kombucha – co to jest?
Kombucha to napój powstały w wyniku naturalnej fermentacji słodzonej herbaty z udziałem kultury bakterii i drożdży (tzw. scoby). Proces ten nadaje napojowi lekko kwaskowaty, orzeźwiający smak oraz delikatnie musującą strukturę.
To produkt niealkoholowy, który może stanowić ciekawą alternatywę dla tradycyjnych napojów gazowanych czy soków. Kombucha jest ceniona za swój unikalny smak i rzemieślniczy charakter, a jej receptura wywodzi się z dawnych tradycji fermentacji napojów herbacianych.
Dlaczego warto wybrać kombuchę Bio z acerolą i imbirem Vigo?
- Ręcznie przygotowana, sfermentowana surowa kombucha warzona z superfoods – acerolą i imbirem.
- Powstaje na bazie organicznej fermentowanej herbaty.
- Certyfikat BIO.
- Produkt bezglutenowy.
- Pasteryzowany – nie wymaga przechowywania w lodówce.
- Bez alkoholu.
- Wysoka zawartość witaminy C – 100 ml napoju zawiera 25 mg witaminy C, co odpowiada 31% dziennego referencyjnego spożycia dla osoby dorosłej.
- Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Wybierz naturalną kombuchę z organicznej fermentowanej herbaty VIGO Acerola + Imbir Bio i poznaj smak naturalnego orzeźwienia!
Zastosowanie
- Urozmaicenie codziennej diety.
- Komucha stanowi ciekawą alternatywę dla tradycyjnych napojów gazowanych czy soków.
Sposób użycia
Pić schłodzone.
Składniki
Vigo Kombucha Bio Acerola + Imbir, organiczna herbata fermentowa, 330 ml – skład
Woda filtrowana, bio fermentowana herbata* (woda, cukier*, herbata*, ocet jabłkowy*, kultury kombuchy) (11,68%), nierafinowany cukier trzcinowy*, dwutlenek węgla, przecier z aceroli* (1,7%), ekstrakt imbiru* (0,3%).
100 ml produktu zawiera:
- wartość energetyczna 88 kJ/21 kcal,
- tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; węglowodany 4,5 g, w tym cukry 4,3 g; białko 0 g, sól 0 g,
- witamina C 25 mg (31%)**.
*certyfikowany składnik ekologiczny
**RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
Przeciwwskazania
Nie spożywać w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Ważne wskazówki
- Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
- Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
- Produkt nie wymaga przechowywania w lodówce.
Zawartość netto
330 ml
Dodatkowe informacje
- Produkt rolnictwa ekologicznego PL-EKO-07 rolnictwo UE/spoza UE.
- Nie zawiera alkoholu.
Producent
Cruz Group Sp. z o.o.
ul. Wenecjańska 7/104
61-101 Poznań
kontakt@vigokombucha.com
Dystrybutor
Bio Planet S.A.
ul. Fabryczna 9B
05-084 Leszno k. Warszawy
info@bioplanet.pl
Cechy produktu
Informacja o sprzedającym
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 782 22 22
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.

























