Organiczna kombucha Acerola + Imbir Vigo to wyjątkowy napój, w którym połączono puree z owoców aceroli pochodzącej z amazońskiego lasu deszczowego w północnej Brazylii z aromatycznym imbirem z peruwiańskiej prowincji Pichanaki.
Powstaje z najwyższej jakości składników i warzona jest w małych partiach, aby zachować swój rzemieślniczy charakter oraz naturalną świeżość. Delikatnie musująca struktura podkreśla jej lekkość i wyjątkowy smak.
Kombucha to napój powstały w wyniku naturalnej fermentacji słodzonej herbaty z udziałem kultury bakterii i drożdży (tzw. scoby). Proces ten nadaje napojowi lekko kwaskowaty, orzeźwiający smak oraz delikatnie musującą strukturę.
To produkt niealkoholowy, który może stanowić ciekawą alternatywę dla tradycyjnych napojów gazowanych czy soków. Kombucha jest ceniona za swój unikalny smak i rzemieślniczy charakter, a jej receptura wywodzi się z dawnych tradycji fermentacji napojów herbacianych.
Wybierz naturalną kombuchę z organicznej fermentowanej herbaty VIGO Acerola + Imbir Bio i poznaj smak naturalnego orzeźwienia!
Pić schłodzone.
Woda filtrowana, bio fermentowana herbata* (woda, cukier*, herbata*, ocet jabłkowy*, kultury kombuchy) (11,68%), nierafinowany cukier trzcinowy*, dwutlenek węgla, przecier z aceroli* (1,7%), ekstrakt imbiru* (0,3%).
100 ml produktu zawiera:
*certyfikowany składnik ekologiczny
**RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
Nie spożywać w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
330 ml
Cruz Group Sp. z o.o.
ul. Wenecjańska 7/104
61-101 Poznań
kontakt@vigokombucha.com
Bio Planet S.A.
ul. Fabryczna 9B
05-084 Leszno k. Warszawy
info@bioplanet.pl