OlVita BIO Olej z czarnuszki zimnotłoczony, nieoczyszczony wytłaczany jest ze starannie wyselekcjonowanych nasion czarnuszki egipskiej (Nigella Sativa). Nowoczesna technologia zapewniająca niską temperaturę tłoczenia oleju (maksymalnie do 40ºC) bez procesu rafinacji, pozwala na zachowanie najcenniejszych składników aktywnych oleju. Olej z czarnuszki charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych. Ponadto zawiera naturalnie występujące olejki eteryczne oraz witaminę E.
Etykieta BIO Oleju z czarnuszki oznaczona jest symbolem tzw. euroliścia, którym znakowana jest żywność pochodząca z produkcji ekologicznej i po którym można ją rozpoznać w sklepach. Produkt oznaczony jako BIO zawiera co najmniej 95% składników ekologicznych, czyli m.in. niemodyfikowanych genetycznie, uprawianych bez sztucznych nawozów, z zastosowaniem ograniczonej liczby substancji dodatkowych komponentów.
Na zimno, do sałatek, potraw lub bezpośredniego spożycia.
W przypadku ograniczonej tolerancji intensywnego smaku oleju można:
Olej z czarnuszki zimno tłoczony, nieoczyszczony 100%.
100 g produktu zawiera:
250 ml